2011-ben ötlet szintjén felmerült egy olyan rendezvény létrehozása, ami Cegléden még nem volt. Az alapokat személyes utcazenei élmények adták, így több Ceglédi Ifjúsági Önkormányzati ülés után elhatároztuk, hogy 2012. április 30-án Utcazene Fesztivált szervezünk.

A fesztivál a belvárosban 9 helyszínen zajlott, javarészt helyi és környékbeli zenekarok, valamint aktuálisan a rendezvényre verbuválódott formációk részvételével. Aszfaltot festettünk és a 10. helyszínen táncos flashmob-ot szerveztünk, amelyet elsőként rendezhettünk meg Cegléden.
Természetesen a nagyszínpadi ismert fellépő nem maradhatott ki a programból, így az igazán közkedvelt Punnany Massif-ot hívtuk el.
Mondhatjuk, hogy sok javítani valóval, de lezajlott az első Utcazenénk, már akkor tudtuk ennek itt nem lehet vége.

 • 2013-tól már jelentkezés útján lehetett bejutni fellépőnek, akkoriban 30-40 jelentkező közül választottuk ki azokat a szerencséseket, akik felléphettek nálunk.
  Természetesen igyekeztünk minden helyi jelentkezőnek lehetőséget adni, így aztán az előző évnél több helyszín biztosításával vártuk a látogatókat. A nagyszínpadi program ebben az évben a Vad Fruttik volt.
 • 2014 óta már az ország számos pontjáról jelentkeznek zenekarok, duók, triók, különböző formációk, így nagyszámú jelentkező közül válogathatunk.
  Az évek során alapvető célunk a folytonos megújulás, hogy mindig legyen valami plusz, valami más, azon felül, hogy zenekarok lépnek fel az utcákon. Bebizonyítottuk, hogy a kezdeti nehézségek ellenére, sikerült belevésnünk a naptárba egy olyan fesztivált, amelyre évről – évre többen kíváncsiak és egyre több fellépővel szórakoztathatjuk a város lakosságát.
 • Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat a kezdetek óta a harmadik generációjával indul neki az ötödik Ceglédi Utcazene Fesztiválnak, helyi vállalkozók, valamint Cegléd Város Önkormányzatának jelentős támogatásával, illetve segítségével.
 • 2016-ban 5. évesen, két naposra bővítettük a rendezvényt, április 29-én 18, 30-án 19 helyszínen. Ekkor már két kis-színpadon, illetve számos vendéglátóegység, üzlet környékén kijelölt placcon zenélt összesen 24, stílusban és korosztályban is igen eltérő formáció. A nagyszínpadon, az elmúlt évekhez hasonlóan helyi és környékbeli tánciskolák bemutatói zajlottak. Nagysikerű koncertet adott a “The Scarlet”, az Ocho Macho, Roy és Ádám Trió, illetve az Ed Philips and the Memphis Band.
 • 2017-ben új utcát ,,hódítottunk” meg, a teljes Rákóczi úton zajlott a VI. Ceglédi Utcazene Fesztivál. A szakmai zsűriben köszönthettük az INTIM TORNA ILLEGAL zenekar tagjait, akik este egy nagyszerű koncerttel zárták a rendezvényt
 • 2018-ben a jól bevált Rákóczi úton zajlott a már 7 éves fesztiválunk. A HONEYBEAST zenekar segítségével zsűriztük az utcákon zenélő zenekarokat.
 • 2019-ben átalakítottunk a helyszínkiosztást, a Rákóczi út mellett a Kossuth F. utcán is zenéltek különböző stílusú zenekarok. Az nap végén a Fatal Error után az Anna and the Barbies csinált egy óriási bulit.
 • 2020-ben és 2021-ben a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt az április végére tervezett Ceglédi Utcazene Fesztivál. A nyári időszakban viszont megszerveztük az Ceglédi Utcazene Fesztivál – NYÁR eseményt, ahová a korábban beválasztott zenekarokat hívtuk meg július minden második szerdájára.
 • 2022-ben a már megszokott formában, a közönség és a zenészek nagy örömére, visszatért az Utcazene Fesztivál